Arrangörer

För att sätta fokus på basen i vår hästnäring och lyfta den svenskfödda hästen arrangerar vi tillsammans ”KRAFFT-samling för svensk hästavel och uppfödning”.

KRAFFT
Det helsvenska premiumvarumärket KRAFFT har djupa rötter i den svenska myllan och ingår i Lantmännen koncernen.

Ridskolan Strömsholm
- Ledande utvecklingskraft i svensk ridsport.
På Ridskolan Strömsholm har hästen haft en central roll sedan mitten av 1600-talet. Idag bedrivs här på Svenska Ridsportförbundets utbildningsanläggning utbildning i olika skolformer från gymnasium, Yrkeshögskola och Hästsportens Folkhögskola till Universitets-utbildningen Hippologprogrammet. Spets-kompetens och välmeriterade lärare ger studenter och hästar nära koppling mellan sport och utbildning. Utbildningstraditon och modern forskning går på Ridskolan Strömsholm hand i hand.

Lövsta Stuteri & Seminstation
Lövsta Seminstation är en modern seminstation där hästen kommer i första hand. Kunskap, kvalitet och service är våra honnörsord.
Vi satsar på högkvalitativa hingstar med flera spännande blodslinjer inom både hopp- och dressyraveln. Lövsta Stuteri bildades med en vision att påverka och förbättra svensk ridsport och avel. Vi är stolta över att vara Sveriges första stuteri med tävlingsverksamhet som miljöcertifierats. 2011 certifierades Lövsta enligt ISO 14001.

P A R T N E R S

MVK
Mälardalens Varmblodsklubb är en ideell förening som verkar för avelsarbetet för varmblodiga hästar i Mälardalen. MVK är en regional förening till centrala ASVH.

ASVH
Avelsföreningen Svenska Varmblodiga Hästen(SWB) tillsammans med de 26 anslutna regionala avelsföreningarna arbetar aktivt för en stark varmblodsavel i Sverige som har en internationell konkurrenskraft. Att hela tiden öka medlemsnyttan är en huvudmålsättning. På så sätt kan antalet medlemmar bli fler och då kan verksamheten ge tillbaka ännu fler medlemsnyttor. En god cirkel.

Leksands Knäckebröd
Råg, vatten, jäst och salt – inget mer – det är Leksands Knäckebröd! Leksands Knäckebröd är ett familjeföretag som i fyra generationer, sedan 1929, har bakat knäckebröd i byn Häradsbygden, Leksand. Ingredienserna är de samma nu som då, svensk råg, vatten, jäst och salt. Vattnet har hela tiden kommit från samma underjordiska vattenåder med rent friskt källvatten under bageriet. Och inte ett rågkorn åker mer än 34 mil. Läs gärna mer om oss och våra satsningar på ridsporten på FB eller vår hemsida leksands.se.